miércoles, 16 de diciembre de 2009

Fred de ple hivern


Aquesta setmana esta sent molt i molt freda a Manresa hem tingut temperetures que no haviem tingut l'any passat i aquesta nit hi han possibilitats de que nevi entre la 1 de la propera matinada i les set del matí de dijous: Alt Camp, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Camp, Berguedà, Conca de Barberà, Garrigues, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Solsonès, Terra Alta, Urgell.


  • Entre les set del matí i les 13.00 hores de demà: Alt Camp, Alt Penedès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Llobregat, Berguedà, Conca de Barberà, Garrigues, Osona, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Solsonès, Terra Alta, Urgell, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Aquesta nit passada tot Catalunya ha estat sota zero. Us deixem recomenasions en cas de que nevi a cotes baixes.


CONSELLS NEVADES


Davant les prediccions de nevades a Catalunya, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació recorda que cal tenir sempre presents les següents recomanacions:



  • cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació


  • cal extremar les precaucions en cas d’haver d’agafar el cotxe. Si us hi heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de:

- telèfon d’informació ciutadana, 012

- web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.cat/transit

- portal de la mobilitat: http://www.mobilitat.net/




  • trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència.



- En cas de trobar neu i gel a la calçada, cal extremar les mesures de seguretat en la conducció. Reduïu la velocitat i eviteu frenar bruscament i seguiu les marques deixades pels altres vehicles, per tal d’evitar lliscades. També és molt important que augmenteu la distància de seguretat, ja que es necessita més espai per aturar totalment el cotxe un cop es frena, i no avanceu a la resta de vehicles.



- D’altra banda, per tal de fer front a eventuals condicions meteorològiques adverses, és convenient:


  • disposar de cadenes, llanterna, manta de viatge i aigua al vehicle,

  • comprovar l’estat dels frens, els pneumàtics i els llums del vehicle,

  • portar el dipòsit de benzina ple i reposar el líquid anticongelant.


- A més, davant la formació de plaques de gel a la via pública, no només els conductors sinó també els vianants cal que extremin les precaucions.

No hay comentarios: