sábado, 30 de enero de 2010

dema nevara a Catalunya


Aixo es lu que diu molta gent nevara dema a tot Catalunya. De cara a demà diumenge, entre les 13.00 hores i les 19.00 hores, el SMC preveu que es poden acumular gruixos de neu superiors a 2 cm a cotes superiors a 400 metres. Aquestes nevades poden afectar, amb grau de possible (menys del 30%) les comarques de: Alt Camp, Alt Penedès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Garrotxa, Maresme, Montsià, Osona, Pallars Sobirà, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Selva, Solsonès, Tarragonès, Terra Alta, Vall d'Aran, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Entre les 19.00 hores i les 01.00 hores de la matinada, les nevades podrien augmentar, i afectar amb grau de probable (entre el 30% i el 70%) les comarques de l’Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental; i amb grau de possible l’Alta Ribagorça, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Montsià, Osona, Pallars Sobirà, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Selva, Tarragonès, Terra Alta i Vall d'Aran.

Diumenge al migdia, al nord-est i al Pirineu, la cota de neu estarà situada entorn dels 400 metres, i al voltant dels 800 metres al terç sud del país, mentre que a la resta del territori es situarà cap als 600 metres. La cota de neu anirà baixant fins a situar-se al final del dia entorn dels 200 metres al terç nord i dels 400 metres a la resta del país. Tot i així, al nord-est del territori la cota de neu es situarà puntualment per sota d'aquest nivell.

Davant d’aquesta situació de risc de nevades a Catalunya, la DGPC de la Generalitat ha avisat a tots els municipis afectats perquè prenguin les mesures preventives oportunes, bàsicament referides a les condicions de les vies de comunicació, a l’alerta als serveis municipals que calgui i a les mesures generals de prevenció en aquestes situacions.


Continuarem informant del que pugui pasar que paseu una bona nit.

No hay comentarios: