sábado, 19 de enero de 2013

Plujes i dema vent

La pluja ha tornat despres d'uns quants dies.
Aquets dissabte esta sent un dia força tapat a causa del pas constant de nuvolades, amb aparició d'algunes clarianes molt transitòries. Les primeres precipitacions ja han arribat, per ponent i pel sud. S'han acumulat fins a 12 mm a La Coma, 10 al Pont de Suert i 6 a Boí fins a primera hora del matí.

El gruix de les precipitacions caurà, sobretot, al vessant sud del Pirineu de Lleida. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya, per acumulacions de més de 100 mm en 24 hores, i un altre per intensitat. Es preveuen ruixats puntualment intensos i abundants a tot Catalunya, amb més probabilitat al prelitoral i a les comarques del nord de Barcelona i amb menys i pel que fa les temperatures aniran baixant lentament, per dema diumenge  el panorama canviarà totalment. La pertorbació perdrà profunditat i s'endinsarà cap el Mediterrani. Els vents de mestral s'emportaran les pluges i obriran clarianes. A última hora, arribarà un altre front per ponent, però la seva incidència serà mínima.

De matinada encara quedaran núvols i alguns ruixats puntuals, però localment intensos, sobretot cap a la Vall d'Aran i cap a l'entorn dels Ports de Tortosa. A la resta del país pot caure alguna gota, però la tendència ja serà clara: obertura de clarianes i vent. No parlarem de cel totalment serè, perquè continuaran arribant núvols des de l'oest, però sí que hi haurà algunes ullades de sol. El protagonista del dia, serà el vent: el centre de baixes pressions quedarà ubicat davant de Còrsega i deixarà pas a la tramuntana i el mestral, que bufaran amb intensitat forta o molt forta al Pirineu, l'Empordà i les Terres de l'Ebre, i de manera notable a la major part del país. Els cops màxims superaran els 100 km/h.
Podeu enviar fotos de fenomens meteorologics al seguent correu manresameteo@gmail.com i les possarem al blog.

No hay comentarios: