viernes, 22 de febrero de 2013

S'aosten nevades a cotes baixes i el cap de setmana sera de riguros hivern i amb clarianes

Avui divendres hem comensat la jornada amb el cel tapat i es preveu que estigui aixis tot el dia,  pero sera a la tarda quan comensaran arribar les primeres precipitacions que  ja estan afectant en punts de les comarques de nord-est, i extemsud i les pluges seran feblesen conjunt i la cota de neu anira baixant dels 1.000 fins als 400m cap a les comarques Gironines al llarg de la tarda i cap a l'interior la cota baixara fins a 700m, a la tarda també sera destacablel'inestabilitat cap a les comarques del nord-est amb cota de neu entorn dels 400m  i a la nit matinada tindrem que estar molt pendents de les nevades a cotes reletivament baixes cap a punts de l'altipla central, prelitoral  de Tarragona, amés hi han diferents avisos del servei meteorologic de Catalunya per neu i per el vent i la mala mar. Per dema dissabte seguiran les nevades hi en alguns punts es podrien veure estampes hivernals pero s'aniran obrint més clarianes que diumenge guanyaran terreny. Es podria veure nevar de nit en punts de Montserrat, Moianès i Cardona, i en els punts més alts es podrien acumlar alguns gruixos importants.

Cal recordar que les temperatures cauran en picat i es mantindran aixis fins la setmana que bé tot i que dilluns podrien tornar les nevades, tot aixo ens arriba d'una area de baixes presions situada al sud d'Europa amb una família de pertorbacions. Un dels centres de baixes pressions acabarà situat, aquesta nit, just a sobre de Catalunya. Al mateix temps, una massa d'aire molt fred començarà a entrar pel Pirineu.


AVISOS ACTIVATS:   Protecció Civil te activat el pla d'emargencies hi recomana a la ciutadania que no s'utilitzi el cotxe en cas de que no sigui nesesari i si s'agafa anar ben equipats,  també es demana a la gent gran que no srid casa en cas de nevada i si se surt al carrer que es vagi amb la roba edequada i un claçat especial, i també tenir telefons mobils sempre carregats i estar atens a les previsions de la radio,tv, diaris o pagines webs del temps.

Si fotografieu les nevades del vostre poble o ciutat ens les podeu enviar al seguent correu manresameteo@gmail.com i les psrem al blog. Continuarem informant si hi ha alguna novetat.
Per més info www.324.cat www.meteo.cat

No hay comentarios: