viernes, 21 de junio de 2013

Benvingut Estiu!!!

Camps de blat apunt de ser segats 
Des de fa pocs minuts a les 7:04h hem estrenat oficialment l'Estiu que sera un dels més llargs dels ultims segles segons dades de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) , amb una durada de 93 dies i 15 hores, fins a l'arribada de la tardor el 22 de setembre. Des del punt de vista astronòmic, el cel matutins estaran dominats per la presència de Mart i Júpiter. Aquests dos planetes s'aniran apropant l'un a l'altre al cel fins a arribar al 22 de juliol una distància mínima d'aproximadament 1 grau. Venus i Saturn dominaran la primera part de la nit i arribaran el 20 de setembre una distància mínima relativa d'uns 4 graus.

Per la seva banda, la tradicional pluja d'estrelles de les Perseides succeirà cap al 12 d'agost, i la seva observació aquest any serà favorable per coincidir amb la Lluna en fase propera al quart creixent. Pel que fa a eclipsis, l'IGN ha informat que no hi haurà cap, ni de Sol ni de Lluna, durant aquesta estació.


Segons els models aquets estiu podria ser amb temperatures una mica més fresques aixó no vol dir que no tinguem calor si que hi hauran dies que potser ens vindran onades de calor i tocara suar de valent , com ja sol  passar en aquesta estació també son tipiques les tempestes amb ruixats i les llampagades.



La Primavera que hem deixat enredere ha estat una de les més plujoses i fesqua de l'historia i tots la recordarem pel Maig que el varem tindre molt variable.



Quin temps ens espera?

Avui divendres primer dia de l'estiu sera una jornada poc estiuenca ja que fara poc sol de bon mati ja el comensarem amb moltes bandes de núvols i ruixats que comensaran per l'oest i aniran guanyant terreny i a la tarda les  núvolades ja creixaran amb més força i donaran ruixats i tempestes repertits en qualsevol punt del pais i que seran forts cap a les comarques de girona i en algun punt del pirineu ,les plujes podrien deixar més de 20 litres en 30 minuts.  Per dema dissabte tornarem a tenir un temps molt variable i diumenge dia de la revetlla podria caura algun ruixat en algun punt del litoral i dilluns dia de Sant Joan encara quedarian restes d'inestabilitat i núvols peró amb més sol , les temperatures seran fresques i de moment sembla que no volen pujar gaire. 

No hay comentarios: