domingo, 22 de septiembre de 2013

Benvinguda Tardor!!!

Ultima posta del sol de l'Estiu d'aquets diumenge 
Fa pocs minuts a  les 22:44 ha començat la Tardor que tindra una durada de 89 dies i 20 hores i els dies s'aniran fent més curts , aquesta estació durara fins el 21 de desembre quan començara l'hivern. Al llarg de la tardor hi haurà dos eclipsis. El primer, el 18/19 d'octubre, serà un eclipsi penombral de Lluna i serà visible a Amèrica, Àfrica, Àsia i Europa, per tant també a Catalunya. Arribarà al màxim el dia 19 a la 1h 51m, hora oficial.

El segon serà un eclipsi mixt de Sol i es veurà el 3 de novembre a l'est d'Amèrica, el sud d'Europa i Àfrica. Un eclipsi és "mixt " o "híbrid " quan es pot percebre com a anul·lar o com a total. És total per als que ho veuen a prop del seu migdia i anul·lar per aquells que el veuen cap a la sortida o cap a la posta de sol. És un tipus d'eclipsi solar poc freqüent. A Catalunya el veurem com a parcial. La primera lluna plena de la tardor serà el 19 d'octubre. Les següents arribaran el 17 de novembre i 17 de desembre. I també tocara fer el canvi d'horari d'hivern les 3 de la matinada hora peninsular del diumenge 27 d'octubre haurem d'endarrerir el rellotge fins a les 2. Pel que fa el temps les temperatures seran dintre de la normalitat per al conjunt dels mesos d'octubre, novembre i desembre tot i això, hi ha models que preveuen temperatures per sobre del normal, i pel que fa les precipitacions tot sembla indicar que podria ser una tardor més seca de l'habitual. 
Previsió per la setmana:

Per dema dilluns comensarem al mati ens llevarem amb fresca com els dies anteriors i amb núvols cap al sud i a la costa i a la resta el protagonista sera el sol durant la major part del dia. Per dema dimarts continuarem parlan d'ambient asolellat que podria durar fins dijous i divendres podrien arribar més núvols amb algun primer ruixat. Les temperatures durant la primera setmana de Tardor seran normals, podeu enviar fotos de fenomens meteorologics al seguent correu manresameteo@gmail.com i les possarem al blog. 

No hay comentarios: