viernes, 25 de octubre de 2013

Cap de setmana sense garans canvis i horari d'hivern

La Tardor es comença a notar amb les fulles que van canviant de color 
Per avui divendres ens llevarem amb bastantes restes de núvols en molts indrets del pais i també algunes boirines i pel que fa a la tarda el sol tornara a guanyar terreny  i s'obriran clarianes cap a la costa i al pirineu. Per dema dissabte encara tindrem algunes restes de núvols peró amb una mica més de sol i diumenge l'ambient ja sera asolellat a grant part del territori. Les temperatures es mantindran sense canvis i continuaran sent suaus  peró a l'espera d'una baixada dels termometres a partir de la setmana vinent anirem informant. Podeu enviar fotos de fenomens meteorologics al seguent correu manresameteo@gmail.com, bon cap de setmana.





Canvi d'horari: 



A les 3h pasaran a ser les 2h dormirem una hora més 



La nit del diumenge, 27 d'octubre , s'endarrereix una hora per compensar el consum addicional d'enllumenar una hora més de foscor al matí. La matinada del proper diumenge 27 d'octubre el rellotge s'endarrerirà una hora a les 3 del matí, que passaran a ser les 2. Tots els països de la Unió Europea, de forma harmonitzada, adoptaran l'horari d'hivern i posaran fi al període de set mesos de l'horari d'estiu per al 2013. Per què es canvia l'hora? 
Durant l'horari d'estiu hi ha un major aprofitament de la llum del dia i es redueix la despesa energètica associada a l'ús de llum artificial, ja que hi ha més hores de llum natural. Així, per no desaprofitar les hores de sol del matí i obtenir un estalvi, avancem l'hora.
En canvi, mantenir durant l'hivern l'horari d'estiu asseguraria també l'estalvi energètic associat a l'allargament de la llum natural durant les tardes, però això no compensaria el consum addicional resultat d'enllumenar una hora més de foscor al matí. A més, la major part dels ciutadans prefereix que al matí, a les hores quan es desplacen per treballar o estudiar, hi hagi llum natural.

No hay comentarios: