miércoles, 26 de enero de 2011

Nevara al Bages???

Imatge d'arxiu de la nevada del 8 de Març a Manresa , segons els meteorolags no es tornaria a repetir una nevada com aquesta sera molt poca cosa.
Per dema la previsio marca neu i pluja  ho anirem seguint i informarem del que pugui passar .

El canvi de temps ja és a la cantonada. Després de cinc nits de fred extrem aquest dijous arribaran els efectes d'una llevantada que podria dur neu a la comarca. Abans però, es repetirà una altra matinada amb temperatures àmpliament negatives.


Està previst que abans de l'alba els núvols facin acte de presència. A partir del migdia es poden iniciar les primeres precipitacions que amb el pas de les hores poden emblanquinar la comarca per sobre dels 400 metres. A mesura que avancin les hores la precipitació es pot intensificar però la cota pot augmentar ràpidament per sobre dels 800-900 metres. Per divendres, la precipitació pot deixar entre 20 i 50 litres en forma de pluja.




De moment, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís que indica que és probable l'acumulació de 2 cm per sobre dels 500 metres al llarg de dijous. Sembla que la neu aniria pujant de cota ja que pujaran les temperetures i es convertiria amb pluja de cara divendres.

Segons el servei meteorologic hi ha un avis per neu per dema dijous .

Ja veurem el que pasara pero acabara nevan al Bages ?
podeu opinar sobre el que pasara.

Ens agradaria que ens enviesiu fotos de com us ha afectat l'onada de fred al seguent correu jpserraster@gmail.com i les posarem al blog.

2 comentarios:

Unknown dijo...

La veritat és que demà serà un dia per estar pendents i començar a veure a quines cotes neva. Tenim molt d'aire fred acumulat que a les conques internes de Catalunya li pot costar de que marxi. Per tant crecprobable que si arriba la precipitació aviat i no s'endarrereix més del compte podem veure nevar a cotes de 400m o fins i tot per sota... La cota de neu variarà molt en funció del lloc. Cal dir que en les darreres jornades al Bages ha estat als llocs on la temperatura nocturna ha baixat més amb -10ºC a Sant Salvador de Guardiola en més d'un dia... demà ho veurem i ho seguirem.

Mercè M. dijo...

Ai... Al final sembla que ens quedarem sense nevada! Bé, seguirem pendents del que passa a les próximes hores, a veure si tenim sorpresa!
Qualsevol novetat de la zona de Cardona, te n'informaré!

Felicitats pel blog Jordi!