sábado, 12 de marzo de 2011

pluja a bona part de Catalunya

El riu Cardaner aquets mati baixava rapid.
Les pluges procedents de la llevantada han deixat aquesta nit i fins aquest dissabte al matí quantitats destacables, sobretot a les comarques del sud on en alguns indrets hi ha caigut gairebé 100 litres. Aquest és el cas de Roquetes (Baix Ebre) que ha registrat 95,5 litres, també a Mas de Barberans (Montsià) hi ha caigut gairebé 71 litres, a Ulldecona (Montsià), més de 65 litres, al Perelló (Baix Ebre), 59 litres i a Tortosa la pluja ha acumulat fins aquest matí 50 litres, segons indica el Servei Meteorològic de Catalunya. Els Bombers de la Generalitat han hagut de fer 28 sortides a causa de les pluges.




El pas d'una petita depressió encaixonada entre Catalunya i les Illes Balears ha donat lloc a un temporal de llevant que aquest dissabte afecta Catalunya amb pluja abundant, vent fort i una notable alteració de l'estat de la mar.



Les precipitacions han començat aquest divendres a la nit pel sud de Catalunya i s'han estès cap al nord amb el pas de les hores. Aquest dissabte ja són generals, tot i que les més abundants i intenses cauran al litoral, al prelitoral i a la resta de la meitat est de Catalunya. Localment, en aquestes zones es podran acumular més de 100 litres, sobretot a punts del quadrant nord-est. A més, al Pirineu Oriental els gruixos de neu nova podran superar els 20 centímetres per sobre dels 2.000 metres, i els 50 centímetres per sobre dels 2.300. Durant la tarda ja deixarà de ploure pel sud del país, i les precipitacions quedaran restringides a la meitat est.
Els bombers tambe han rebut algun avis per acomulacions d'aigua en alguns baixos durant la nit.Per diumenge s'espera que fasi mes sol i temperatures mes agradables durant el dia.  Podeu enviar fotos de com es esta afectant la pluja a la vostra ciutat o poble al seguent correu jpserraster@gmail.com i la que ens agradi mes la posarem al blog , tambe podeu fer alguns comentaris i com a novetat he posat una barra nova al blog de seguidors que segueixen el blog us hi podeu afegir tambe. Que passeu un bon dissabte.

No hay comentarios: