domingo, 19 de junio de 2011

Previsio per l'estiu

Juliol: Es mantindrà l’anomalia pluviomètrica positiva a bona part de la península Ibèrica. Respecte a Catalunya, aquest superàvit de precipitacions quedaria restringit a les comarques de la meitat nord, segurament per efecte de les tempestes de mitja tarda que durant l’època estival acostumen a sorgir en àrees de muntanya. Per aquest motiu, les temperatures serien més baixes en aquesta mateixa zona. La resta del país tindria unes precipitacions i temperatures al voltant de la mitjana.



Agost: Habitualment, durant la segona quinzena d’agost el temps comença a inestabilizar-se, amb una major activitat tempestuosa durant les tardes. Enguany sembla que es mantindria aquesta tendència, no només al nord de Catalunya sinó que també a les comarques de ponent i de les Terres de l’Ebre, on arribarien les tempestes procedents del Sistema Ibèric. Les temperatures serien les habituals d’un mes d’agost, és a dir, que faria calor i xafogor a la costa.

Setembre: L’estiu es podria acomiadar amb un temps similar al previst per a l’agost: amb les temperatures pròpies per a l’època de l’any i amb força precipitacions, possiblement de caràcter convectiu, a les comarques del nord, de ponent i del sud.



Així doncs, sembla que l’inici de l’estiu serà fresc però, a mesura que avanci, les temperatures es normalitzaran. També caldrà tenir el paraigües a prop durant les primeres setmanes. Després, atents a les tempestes, sobretot a les àrees on habitualment hi descarreguen durant aquests mesos de l’any.

No hay comentarios: