miércoles, 1 de febrero de 2012

Pot Nevar fort al Bages durant la matinada

Una maquina llevaneu treballant durant una nevada caiguda...
Per dema dijous s'espera que nevi en algunes comarques tot seguit ho analitzem , sobretot mantingueu les precausions per qualsevol incidencia cal trucar el 112...
Podeu fernos arribar les dades de les temperatures que tingueu al vostre poble o ciutat i ames enviar fotos del que pugui passar al seguent correu jpserraster@gmail.com ...

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat activa en fase d'Alerta el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquest matí. Les precipitacions en forma de neu previstes per a aquest dimecres i dijous poden deixar fins a cinc centímetres de gruix per sobre la cota dels 500 metres, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya. En concret, afectaran punts de l'interior del quadrant nord-est i la Catalunya Central, i amb el pas de les hores també arribaran de manera local al sector central del litoral i del Prelitoral, on els gruixos podrien ser menys destacats.

La cota de neu baixarà progressivament fins els 400 metres i, al final del dia, fins tan sols els 200, quan les precipitacions es restringiran al litoral i Prelitoral sud i central. La neu encara es pot deixar veure el dijous en aquest sector de la costa, però anirà minvant amb el pas del matí.

Els models meteorològics indiquen que partir de migdia hi haurà l'entrada d'un nou braç de precipitació pel quadrant nord-est, que serà en forma de neu a totes les cotes. Amb el pas de les hores s'estendrà per tota la meitat est de Catalunya i acabarà afectant bona part de les comarques de Girona i Barcelona. La neu serà força seca i, com a conseqüència, els gruixos acumulats podran ser més importants. Per aquesta raó, és possible que puntualment s'arribin a gruixos de fins a 5 centímetres.

Entre una del migdia i set del vespre hi ha un alt risc de nevades al Vallès Oriental i moderat al Gironès, Pla de l'Estany, Garrotxa, Osona, Selva, Vallès Occidental, Bages, Anoia, Alt Penedès, Alt Camp, Baix Camp, Garrigues i Urgell; mentre que a partir del vespre i la nit hi ha una alta probabilitat de nevades al Vallès Occidental i a la Selva, Maresme, Vallès Oriental, Osona, Bages, Anoia, Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf, Baix Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Urgell, Garrigues, Baix Camp i Tarragonès.

Durant la matinada, la precipitació es pot traslladar amb més força cap al Tarragonès i poden afectar el Baix Camp, Alt Camp, Baix Penedès, Garraf, Alt Penedès, Anoia, Bages, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès.

I les temperatures cauran en picat seguirem informant per qualsevol novetat....

No hay comentarios: