viernes, 21 de septiembre de 2012

Cap de setmana i huraca

Per avui divendres al mati tindrem alguns nuvols baixos i boires abundants i de cara a la tarda predominara l'embient asolellat amb algunes restes de nuvols i les temperatures pujaran sera un dia una mica més calid, per dema dissabte al mati tindrem algunes boirines i durant el dia fara sol i diumenge s'espera el mateix i les temperatures pujaran tindrem un embient calid de 25ºC a 30ºC en molts punt de Catalunya, el diumenge els nuvols augmenterien més i a ultima hora ja cap a la nit podria caure algun ruixat basicament al pirineu de Lleida. Podeu enviar fotos de fenomens meteorologics al seguent correu manresameteo@gmail.com i les possarem al blog, bon cap de setmana.


I per la propera setmana tindrem que estar atents
molt probablement tindrem canvis molt importants de temps. 

Donç bé, mireu si en seran d'importants, que fins i tot un ex-huracà molt probablement se'ns llençarà al damunt provocant un enrenou considerable en el temps amb forts vents i fortes pluges repartides per molts punts de la Península Ibèrica, Catalunya inclosa. 


De moment, en el que els mapes estan tots d'acord és en que Nadine es plantarà al sudoest peninsular que
vindria representat per la primera fletxa que he dibuixat en el mapa. Un cop a portes de l'estret de Gibraltar, aquí és on Nadine podria agafar dos camins diferenciats i que a hores d'ara ningú sap quin d'ells serà.

 Nadine no és una perturbació qualsevol. No és ja un huracà però tampoc és una borrasca amb característiques ordinàries. Encara guarda característiques d'huracà en el sentit que encara s'alimenta de l'energia suministrada per aigües càlides del mar i per tant, no seria descabellat de pensar que pogués seguir el recorregut de l'estret de Gibraltar cap al Mediterrani tot resseguint aquest camí d'aigües més càlides(colors més vermellosos) fins plantar-se entre les costes Mediterrànies peninsulars i les Balears.

De moment però això encara no està massa clar i hores d'ara els mapes ens situen Nadine tal i com es veu en aquest mapa. No fa falta dir que només mirant les isòbares ja es denota que els vents serien huracanats i que per tant caldria prendre totes les precaucions.


INFORMACIÓ DEL BLOG

http://www.meteoelpito.blogspot.com.es/2012/09/lex-huraca-nadine-ve-per-nosaltres.html


 

No hay comentarios: