domingo, 18 de julio de 2010

Alerta! Risc d'incendi

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha alertat aquest dissabte que la campanya per lluitar contra els incendis forestals és i serà aquest estiu "difícil", especialment, ha afegit, pels efectes, encara presents en els boscos, de les nevades del passat hivern. Malgrat l'esforç per netejar els arbres caiguts i les branques, Saura confessa que "encara hi ha boscos que no estan del tot nets", fet que suposa "un motiu de preocupació", ha dit. No obstant però, el conseller ha volgut destacar també, com aspecte positiu, la pluja que ha caigut els últims mesos i que manté "bona part de Catalunya ben humida".
El titular del Departament d'Interior ha fet aquestes reflexions des de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) on aquets dissabte ha presidit l'acte d'entrega de nomenaments als 179 nous bombers voluntaris de la Secció Activa del cos de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya, i que precisament reforcen el cos de cara a la campanya d'estiu i de risc d'incendis forestals.
Malgrat reconèixer la dificultat que tindrà aquest any la campanya forestal, Saura ha assegurat però que el Departament i el cos de Bombers estan "molt atents" davant qualsevol situació de risc d'incendi.
En aquest sentit, el conseller ha destacat les inversions que ha dut a terme la Generalitat en infraestructures, vehicles, equipaments, telecomunicacions i mitjans informàtics per modernitzar els serveis del cos de Bombers.

No hay comentarios: