viernes, 3 de febrero de 2012

Ara el que preocupa es l'onada de fred Siberia del cap de setmana

Ara en aquets mometns el que preocupa es el fred, que serà intens a Catalunya fins dilluns, i una segona onada de fred podria arribar a partir de dijous de la setmana vinent pero encara falten dies ja es veura. Els models meteorològics indiquen que dema dissabte la temperatura a uns 1.500 metres d'altura, en la vertical de Barcelona podria arribar al -12 graus, cosa que tot fa preveure que el termòmetre en superfície durant aquets dia estarà per sota de zero. Al litoral, les temperatures rondaran entre els 0 i els -5 graus, a les comarques de la depressió Central de Catalunya i a les valls del Pirineu s'arribaran als -10 graus i en cotes altes de la serralada pirinenca (2.000 metres i més) el mercuri cauran per sota dels -15 graus. Les gelades seran generalitzades i es preveuen molt forts a la resta de l'interior i entre febles i moderades en el litoral. Ames d'aixo es tindra que anar a l'erta amb els camps ja que pot matar molts fruits. Durant el cap de setmana en farem algun seguiment amb fotos del que pugui passar.

Aquets video que us he possat aqui, el cap de proteccio civil de Manresa Xavier Jovés ens diu que cal fer en cas d'aquesta onada de fred que pot ser la mes forta dels ultims anys...
Proteccio civil de Manresa ha informat també que els plans de nevades i d'onada de fred es mantindran tot el cap de setmana.


Aquets mati ja s'han registrat temperatures bastant baixes en molts punts del Bages on no han pujat dels zero graus, aquestes han estat les temperatures que hem tingut a les 11:50h: L'Estany -7,6º, Cardona -2,4º, Moià -6,4º, Rajadell -1,8º, Fals -1,4º, Sant Fruitós -2º, Sallent -1,1º i Manresa -1,5º. Deunido quin fred i el que fara dema dissabte i diumenge.


Avui estranem un nou correu electronic parque ens podeu enviar les fotos i dades el correu es el seguent manresameteo@gmail.com esparem la vostra participacio...








1 comentario:

joannadal dijo...

-3º, nomes mirar el video t'entra fred.